dissabte, 3 de novembre de 2012

Cloud Nine: 25 anys


El 2 de novembre ha fet 25 anys que es va publicar Cloud Nine (1987), un dels grans discos de l'univers Beatle i probablement el millor de George Harrison, amb permís del triple All Things Must Pass (1973).

Aquest va ser el resorgiment d'un George Harrison que havia passat gran part dels anys 80 sense pena ni glòria. Però, a més, Cloud Nine va ser l'embrió dels Traveling Wilburys (recordem que a les sessions de Cloud Nine hi havia Jeff Lynne com a productor, a més de Jim Keltner a la bateria), i a Clud Nine ja trobem el so dels Traveling Wilburys, tot i que aquests sonaven més una mica més orgànics, per dir-ho així.

Entre els músics que van participar a Cloud Nine, a banda de Jeff Lynne i Jim Keltner, hi trobem Ringo Starr, Eric Clapton (que fa solos a That's What It Takes i Wreck of the Hesperus), Elton John i Gary Wright. La colla d'amics, vaja. Cloud Nine forma part de l'univers Wilbury juntament amb altres discos com ara Mystery Girl (1989) de Roy Orbison o Full Moon Fever (1989) de Tom Petty.

Harrison la va encertar de ple. Amb Cloud Nine va fer un disc comercial però ple d'excel·lents cançons. El so era encara una mica 80s però era un disc basat en guitarres. I feia olor de clàssic.

Els videos de Cloud Nine mostren l'humor britànic i aquella creativitat beatle. Són When We Was Fab (un meravellós homenatge a l'època beatle, amb un videoclip sensacional que va tenir la participació d'il·lustres convidats), Got My Mind Set On You, i This is Love: