dimarts, 3 de març de 2009

Els macarrons

Ara feia temps que no cuinava amb calma. Abans feia aquests macarrons molt sovint. A una paella hi poso all, ceba i pastanaga, tot tallat petit.


Hi poso un bon raig d'oli d'oliva, sal i faig el sofregit a foc lent però al principi hi poso foc fort perquè la ceba agafi un toc torradet que després hi dóna molt bon gust (cal anar alerta que no es cremi).


Quan el sofregit està gairebé a punt hi afegeixo un raig de salsa de soja que dóna un gust torradet molt bo a la ceba. A banda faig la carn picada (50% vedella-porc) i quan està feta la incorporo al sofregit. Aleshores agafo tomàquet natural triturat, hi afegeixo sal, sucre, romaní, farigola i orenga, un raig de llet, i ho barrejo amb el sofregit per fer la salsa. Foc lent:


Afegeixo les herbes amb el tomàquet i no amb el sofregit perquè d'aquesta manera no les cremo i infusionen amb la salsa. Quan està feta es barreja amb la pasta incorporant-hi una mica de mantega que es desfà amb la calor. Es poden menjar així o gratinats.

6 comentaris:

Maria Jose ha dit...

Molt bé!! molt bé!! i es tast?? :P

F. Nogués ha dit...

Demà, si fas bondat, amb sort et duré un macarronet :-D

Martí ha dit...

collons... JO TB EN VULL!!!!!!!

quina pinta!!!!!!

F. Nogués ha dit...

:-D

Marta (Dutrey) ha dit...

Mmmmmmmm que pena no saber la traducción...aunque solo con la foto me quedé perpleja...

Qué buena pinta!

F. Nogués ha dit...

Gracias! Tienes el traductor en la parte superior del blog.