dimecres, 18 de novembre del 2009

Revisionant The Commitments



Aquesta nit he tornat a veure The Commitments (1991), aquest gran film d'Alan Parker que va tronar a posar el soul de moda en el moment en què més el necessitàvem: després dels excessos de sintetitzadors i artificiositat dels anys 80.

No veia aquesta pel·lícula des que es va estrenar :-O i he de dir que suporta el pas del temps perfectament. De ben segur que els autors de The Full Monty la van tenir ben present. Els actors toquen i canten: el càsting es va fer principalment en funció de les seves habilitats musicals i això s'agraeix en pantalla perquè afegeix una autenticitat que mai es veu a les pel·lícules musicals.

Rodada als suburbis de Dublin, retrata fidelment la Irlanda que jo vaig conèixer uns anys abans. Imprescindible veure-la en versió original i poder gaudir del gloriós accent irlandès.

3 comentaris:

Doctor Krapp ha dit...

Me encanta que hagas mención de esta película que siempre me trae al recuerdo las otras dos con las que forma trilogía: Café Irlandés y la Furgoneta, novelas de Robby Doyle.
Otro recuerdo que me trae esta película es el de Wilson Pickett al que tuve la suerte de ver en los 90 en un concierto memorable.

fnogues ha dit...

Vas veure un concert de Wilson Pickett!! Quina enveja. No he vist ni Café Irlandés ni la Furgoneta. Me les apunto.

Doctor Krapp ha dit...

Te dejo un enlace sobre aquellos conciertos:
Dylan, Neil Young, Kinks, Pickett, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, John Mayall, Bo Didley, Eric Burdon, Robert Plant, Sting, Chris Isaak, George Benson etc..

http://www.elpais.com/articulo/cultura/GALICIA/Concierto/mil/anos/fue/curso/verano/rock/vivo/elpepicul/19930712elpepicul_17/Tes/