dissabte, 12 de desembre del 2009

Una d'elegància



Enregistrada a un concert de tribut als compositors Jerry Leiber i Mike Stoller, David Gilmour (guitarrista i veu de Pink Floyd) interpreta la balada Don't, que va ser enregistrada per Elvis Presley a finals del 50.

Sempre he pensat que Gilmour té una de les veus més càlides que he sentit, i guanya qualitat amb els anys, però el que em posa la pell de gallina és quan arriba el solo. Gilmour és un dels solistes més elegants del rock i per a aquesta ocasió toca una vella Fender Telecaster, coetània de la cançó que interpreta (és la mateixa que podeu veure a la contraportada del seu disc About Face), i que sona impressionant (a Youtube no tant, però sí al DVD original). Tot al seu punt i mesura justos.

Com a curiositat, aquí el teniu tocant la mateixa cançó però uns anys més tard i acompanyat dels Rhythm Kings (Albert Lee inclòs).

4 comentaris:

David ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
David ha dit...

Quina cosa! David Gilmour versionant l'Elvis! Sembla un acudit!
Salutacions i felicitats pel blog (que acabo de descobrir)

fnogues ha dit...

Sí, és una versió sorprenent però pensa que tota aquesta generació de músics, d'una manera o altra sempre han estat enamorats de la música dels anys 50, la que sentien quan eren petits. Page i Plant, Jeff Beck, Ian Gillan, molts d'aquets músics tenen cançons o discos sencers dedicats a aquella època.

David ha dit...

Tens raó. El que passa és que després es van dedicar a fer un tipus de música tan diferent de la que escoltaven de molt joves que el contrast sorprè molt.