divendres, 10 d’agost de 2012

Llibre d'entrevistes amb Jimmy Page


M'encanten els llibres d'entrevistes. I aquest proper mes d'octubre es posarà a la venda un de molt especial: "Light & Shade: Conversations with Jimmy Page" (Crown, ISBN-10: 0307985717, ISBN-13: 978-0307985712).

Es tracta d'entrevistes fetes al guitarrista de Led Zeppelin per Brad Tolinski durant vint anys. Té mèrit perquè Jimmy Page ha estat tradicionalment un home de poc contacte amb la premsa (això ve de l'època de Led Zeppelin, en què el grup, empipat amb el tracte que rebia dels mitjans de comunicació, especialment els britànics), va decidir no parlar pràcticament amb periodistes. Però ara ja fa anys que Page es troba còmode en el paper de llegenda viva del rock i és possible que en els darrers temps hagi estat més fàcil fer-lo parlar.

Actualment Page és un simpàtic i adorable senyor de cabells platejats que, si hom té sort, t'explicarà alguna anècdota i sense pels a la llengua parlarà amb humilitat del seu passat. És el que podem veure al film documental It Might Get Loud.

Però cal recordar que Jimmy Page va ser durant els anys setanta un personatge fosc. No com Blackmore, no. Fosc de veritat. Que feia por. Introvertit, salvatge, apassionat per l'ocultisme (no com a un simple hobby: aquest home té una relació molt especial amb Aleister Crowley fins al punt d'haver comprat una casa seva).

Page, l'home que va ser notícia perquè l'any 1977 concedí una llarga entrevista a un afortunat periodista, Steven Rosen, per a Guitar Player. Aquest és l'home sobre el que es fa el llibre. Esperem que la publicació estigui a l'alçada de la llegenda.